Pierwsza i jedyna czekolada na świecie z certyfikatem
Sekret tej delikatnej i kruchej słodkości tkwi w ręcznej produkcji na zimno (42°C), od starożytnej techniki Azteków do oryginalnej receptury z 1746 roku, zachowanej w mieście „Modica” na Sycylii.
Brak procesów KONSZOWANIA i HARTOWANIA pozwala na zachowanie wszystkich właściwości organoleptycznych i zdrowotnych zawarte w kakao. W 100% tworzą ją składniki z naturalnego pochodzenia.
Jest bogata w antyoksydanty, które aktywnie wspomagają spalanie tłuszczu i przemianę materii.
Nie zawiera: konserwantów, barwników, dodatkowych tłuszczy, lecytyny sojowej, laktozy ani glutenu.
Dzisiaj tradycja jest kontynuowana dzięki zaangażowaniu synów i wnuków Giuseppe (czwartego pokolenia), którzy w „Antica Dolceria Rizza”
tworzą czekoladę z Modica w taki sam sposób, bez zmiany składników i surowców, z ta samą mądrością, pasją i miłością do czekolady...jak dawniej. Dzięki temu są najbardziej znaną firmą produkującą czekolade z Modica na świecie, z prestiżowym tytule cukiernika Giuseppe Rizza,
który należy do TOP 20 najlepszych włoskich cukierników
Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.
Łabędzie Belliniego - Cigini di Bellini
Wyśmienite pralinki o kształcie leżącego łabędzie z wyjątkowo wyszukiwanymi dodatkami, dedykowane włoskiemu kompozytorowi Vincenzo Bellini (1801-1835). Każdy smak reprezentuje jeden z jego utorów Belliniego. Posłuchaj symfonii smaków, używając kodu QR z opakowania.
,, Od łabędzia leżącego niezakłócony w jego nieświadomej, elegancji, Bellini jego symfonią był w stanie uchwycić ruch delikatnych białych skrzydeł, wyrafinowaną melodią... wiecznie w locie."
Małe czekoladki do kawy, pakowane indywidualnie - Carre`
Czekoladka ok. 6g, indywidualnie pakowana. Jest połączeniem tylko 2 składników: doskonałej jakości kakao i cukru. Nie zawierają żadnych konserwantów. Idealnie nadają się do pysznego espresso czy cappuccino. Polecamy je do kawiarni, hoteli oraz restauracji.