Antica Dolceria Rizza - tradycyjna, włoska, rodzinna manufaktura

Pierwsza i jedyna czekolada na świecie z certyfikatem

Sekret tej delikatnej i kruchej słodkości tkwi w ręcznej produkcji na zimno (42°C), od starożytnej techniki Azteków do oryginalnej receptury z 1746 roku, zachowanej w mieście „Modica” na Sycylii.
Brak procesów KONSZOWANIA i HARTOWANIA pozwala na zachowanie wszystkich właściwości organoleptycznych i zdrowotnych zawarte w kakao. W 100% tworzą ją składniki z naturalnego pochodzenia.

Jest bogata w antyoksydanty, które aktywnie wspomagają spalanie tłuszczu i przemianę materii.

Nie zawiera: konserwantów, barwników, dodatkowych tłuszczy, lecytyny sojowej, laktozy ani glutenu.

Dzisiaj tradycja jest kontynuowana dzięki zaangażowaniu synów i wnuków Giuseppe (czwartego pokolenia), którzy w „Antica Dolceria Rizza”
tworzą czekoladę z Modica w taki sam sposób, bez zmiany składników i surowców, z ta samą mądrością, pasją i miłością do czekolady...jak dawniej. Dzięki temu są najbardziej znaną firmą produkującą czekolade z Modica na świecie, z prestiżowym tytule cukiernika Giuseppe Rizza,
który należy do TOP 20 najlepszych włoskich cukierników

Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.

Sycylijska czekolada z Modica jest wyjątkowa.

"Tajemnica tkwi w szczegółach" Giuseppe Rizza

  • Od 2018 roku objęta znakiem chronionym znakiem towarowym IGP
  • Ręcznie wyrabiana na zimno w niskich temperaturach ok. 42 stopni Celsjusza.
  • Zachowuje wszystkie właściwości organoleptyczne, dzięki braku procesów takich jak konszowanie czy hartowanie.
wyrabianie czekolady

ZALETY NASZEJ CZEKOLADY

  • Naturalnie bogata w przeciwutleniacze jak flawanole, Katechinę oraz Epikatechinę (ok/2,95g/100g)
  • Substancje aktywne wspomagające spalanie tłuszczów
  • Nie zawiera dodatkowych tłuszczy roślinnych, barwników, lecytyny sojowej, mleka, glutenu
  • W 100% tworzą ją naturalne składniki masa kakaowa, cukier i naturalne dodatki w czekoladach smakowych.
I CIGNI DI BELLINI_RIZZAIMG_3425

Łabędzie Belliniego - Cigini di Bellini 

Wyśmienite pralinki o kształcie leżącego łabędzie z wyjątkowo wyszukiwanymi dodatkami, dedykowane włoskiemu kompozytorowi Vincenzo Bellini (1801-1835). Każdy smak reprezentuje jeden z jego utorów Belliniego. Posłuchaj symfonii smaków, używając kodu QR z opakowania.

,, Od łabędzia leżącego niezakłócony w jego nieświadomej, elegancji, Bellini jego symfonią był w stanie uchwycić ruch delikatnych białych skrzydeł, wyrafinowaną melodią... wiecznie w locie." 

Małe czekoladki do kawy, pakowane indywidualnie - Carre`

Czekoladka ok. 6g, indywidualnie pakowana. Jest połączeniem tylko 2 składników: doskonałej jakości kakao i cukru. Nie zawierają żadnych konserwantów. Idealnie nadają się do pysznego espresso czy cappuccino. Polecamy je do kawiarni, hoteli oraz restauracji.

RIZZA 60%_MG_2992 bassa

Prowadzisz restaurację, sklep, kawiarnię, winiarnię lub inny punkt gastronomiczny?

Skontaktuj się z nami!

Oferujemy

  • import świeżych, naturalnych produktów
  • szybki i jasny kontakt z profesjonalnym doradztwem.
  • system wsparcia oraz optymalizacji sprzedaży
  • kontrolowany magazyn w Polsce
  • szybka dostawa kurierem DHL, na terenie całej Polski

Zaopatrzymy Cię w najlepszej jakości, oryginalne produkty prosto z Włoch !