Palarnia kawy Sermeo

smak Sycylii od 1978 roku

Palarnia Sermeo, została założona w malowniczym miasteczku Nicolosi, położonego u podnóży wulkanu Etna na Sycylii w 1978 roku. Właściciel firmy, kontynuuje sycylijską tradycję palenia kawy, w trosce o najwyższą jakość finalnego produktu. Cechuje ją wspaniały smak pozbawiony kwasowości oraz czekoladowy posmak, który pozostaje na długo na podniebieniu, co zawdzięcza łagodnemu procesowi palenia .

Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.

Kawa Sermeo Espresso Soave

Wysoka jakość espresso, wykwintna, aksamitna, aromatyczna crema.

kawa-sermeo-bar-intensywna (1)

Kawa Sermeo Espresso Soave to prawdziwa sycylijska mieszanka dla miłośników Arabica. W jej skład wchodzą starannie wyselekcjonowane ziarna Robusty (30%) z południowej Afryki i Indii oraz szlachetna Arabica z Kostaryki (70%).

Nie jest kwaśna i na długo pozostawia delikatny posmak słodkiej Arabica, tę cechę zawdzięczamy szlachetnemu gatunkowi Arabica z Kostaryki, która jest słodsza i nie pozostawia nieprzyjemnej goryczy. Dzięki umiarkowanej zawartości Robusty jest także pobudzająca i wydajna.

  • Miejsce palenia: Sycylia Nicolisi, 800 m.n.p.m. Etna
  • Sposób palenia: łagodny
  • Skład: 30% robusta (Afryka/Indie), 70% arabica (Kostaryka)
  • Charakterystyka: delikatna w smaku, gęsta pianka, nie kwaśna, słodko – aromatyczny posmak.
  • Wydajność: średnio – wysoka
  • Moc: średnio – wysoka

Kawa Sermeo Bar

Mocny i zdecydowany smak, duża dawka kofeiny.

Sermeo Bar to charakterystyczna mieszanka sycylijskich kawiarni. W jej skład wchodzą starannie wybrane ziarna w typowych dla południowych Włoch proporcjach. Składa się w 50% z jakościowej Robusty oraz 50% ziaren szlachetnej Arabici.

Łagodny sposób palenia pozwala wydobyć to co każdy gatunek kawy oferuje najlepszego. Nie jest kwaśna i na długo pozostawia słodkawo - czekoladowy posmak. Dzięki wysokiej zawartości Robusty jest pobudzająca oraz wydajna.

  • Miejsce palenia: Sycylia, 800 m.n.p.m. Etna
  • Sposób palenia: łagodny
  • Skład: 50% robusta (Afryka/Indie), 50% arabica (Kostaryka)
  • Charakterystyka: intensywna w smaku, gęsta pianka, niekwaśna, czekoladowy posmak.
  • Wydajność: wysoka
  • Moc: wysoka
kg bar

Gdy palone są wysokiej jakości ziarna z różnych stron świata, zapach dociera do każdego zakątka miasteczka, pobudzając  zmysły nie tylko miejscowych ale również  turystów.

ZALETY NASZEJ KAWY

  • Starannie wyselekcjonowanie ziarna kawy wpływają na doskonały intensywny smak.
  • Delikatny, przyjemny i pełny aromat prawdziwej włoskiej kawy.
  • Kawa nie jest kwaśna i na dłużej pozostawia słodkawy posmak.
  • Sermeo Bar dostarcza dużej dawki kofeiny - właściwości pobudzające.

Prowadzisz restaurację, sklep, kawiarnię, winiarnię lub inny punkt gastronomiczny?

Skontaktuj się z nami!

Oferujemy

  • import świeżych, naturalnych produktów
  • szybki i jasny kontakt z profesjonalnym doradztwem.
  • system wsparcia oraz optymalizacji sprzedaży
  • kontrolowany magazyn w Polsce
  • szybka dostawa kurierem DHL, na terenie całej Polski

Zaopatrzymy Cię w najlepszej jakości, oryginalne produkty prosto z Włoch !