smak Sycylii od 1978 roku
Palarnia Sermeo, została założona w malowniczym miasteczku Nicolosi, położonego u podnóży wulkanu Etna na Sycylii w 1978 roku. Właściciel firmy, kontynuuje sycylijską tradycję palenia kawy, w trosce o najwyższą jakość finalnego produktu. Cechuje ją wspaniały smak pozbawiony kwasowości oraz czekoladowy posmak, który pozostaje na długo na podniebieniu, co zawdzięcza łagodnemu procesowi palenia .
Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.
Kawa Sermeo Bar
Mocny i zdecydowany smak, duża dawka kofeiny.
Sermeo Bar to charakterystyczna mieszanka sycylijskich kawiarni. W jej skład wchodzą starannie wybrane ziarna w typowych dla południowych Włoch proporcjach. Składa się w 50% z jakościowej Robusty oraz 50% ziaren szlachetnej Arabici.
Łagodny sposób palenia pozwala wydobyć to co każdy gatunek kawy oferuje najlepszego. Nie jest kwaśna i na długo pozostawia słodkawo - czekoladowy posmak. Dzięki wysokiej zawartości Robusty jest pobudzająca oraz wydajna.
- Miejsce palenia: Sycylia, 800 m.n.p.m. Etna
- Sposób palenia: łagodny
- Skład: 50% robusta (Afryka/Indie), 50% arabica (Kostaryka)
- Charakterystyka: intensywna w smaku, gęsta pianka, niekwaśna, czekoladowy posmak.
- Wydajność: wysoka
- Moc: wysoka