Due Vittorie, leader in balsamic vinegar. 

Miłość od pierwszej !

Due Vittorie to kwintesencja rejonu Modeny, owoc pasji i zaangażowania Davide Maletti, modeńczyka z dziada pradziada, który postanowił wyprodukować ocet balsamiczny w pełnym poszanowaniu i z dbałością o tradycję ziemi z której pochodzi. W gospodarstwie otoczonym winnicami - z których pochodzą surowce, w miejscu gdzie kultywowana jest tradycja i praca na roli, połączono cenne dziedzictwo przeszłości z nowoczesnymi technologiami. Przedsiębiorstwo rolne Due Vittorie w swojej produkcji zwraca uwagę na autentyczność i jakość surowca, oferując tym samym produkty bez dodatków barwników i konserwantów, o naturalnym, bogatym smaku - niepowtarzalnym i wybornym.

Produkcja wyjątkowego octu wprowadzanego na rynek w ograniczonych ilościach odbywa się w oparciu o pilnie strzeżony przepis, a ciemna bursztynowa barwa, intensywny aromat oraz smak odpowiadają za idealną równowagę między słodyczą a kwasowością, gęstością a przejrzystością, tworząc wyjątkowy ocet balsamiczny, który sprawia, że każda potrawa nabiera doskonałości i jakości regionu z którego pochodzi.

Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.

Ocet balsamiczny z Modeny Gold IGP

Naturalnie gęsty, korpusowy, produkowany metodą zgodną ze stuletnią tradycją, dojrzewający w dębowych beczkach.

Nr 1 we Włoszech w segmencie 250 ml naturalnie gęstych.

4 lata użytkowany przez najlepszych kucharzy z włoskiego programu Master Chef .

Ocet Due Vittorie Oro spędza sporą część swojego życia w dębowych beczkach, co sprzyja uwalnianiu się tanin i pochłanianiu esencji drewna. Przed zabutelkowaniem zostaje poddany rygorystycznym kontrolom laboratoryjnym, co stanowi gwarancję wysokiej jakości i zgodności z obowiązującymi normami. Bazowa słodycz octu Due Vittorie łączy się harmonijnie z kwasowością, a gęstość i zapach dopełniają wyjątkowo przyjemne odczucia zmysłowe. Pojawiający się w końcowej odsłonie degustacji posmak wiśni kieruje myśli ku niezliczonym możliwościom połączeń tego wyjątkowego smaku w daniach serwowanych na każdą okazję.

Wygląd

Gęsty wygląd, czysty i błyszczący, brązowy glęboki kolor.

Zapach

Intensywny, a zarazem delikatny, przyjemnie octowy z delikatną nutą drewna.

Smak

Smak słodko-kwaśny, doskonale zrównoważony, długi i przyjemny.

250 gold bez tła !

Gęstość: >1,33   Kwasowość: 6%

Pojemności: 125ml, 250ml

Skład: gotowany moszcz winogronowy (82%) pochodzący z własnych winnic i selekcjonowanych przez województwo Emilia Romagna (Lambrusco di Sorbara DOC) i ocet winny (18%) z Emilii Romagni.

Nie zawiera: barwników, konserwantów, alergenów oraz dodatkowych siarczyn ani zagęszczaczy.

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

Ocet balsamiczny z Modeny Gold BIO  

Naturalnie gęsty, korpusowy, produkowany metodą zgodną ze stuletnią tradycją, dojrzewający w dębowych beczkach.

Ocet Due Vittorie Oro spędza sporą część swojego życia w dębowych beczkach, co sprzyja uwalnianiu się tanin i pochłanianiu esencji drewna. Przed zabutelkowaniem zostaje poddany rygorystycznym kontrolom laboratoryjnym, co stanowi gwarancję wysokiej jakości i zgodności z obowiązującymi normami. Bazowa słodycz octu Due Vittorie łączy się harmonijnie z kwasowością, a gęstość i zapach dopełniają wyjątkowo przyjemne odczucia zmysłowe. Pojawiający się w końcowej odsłonie degustacji posmak wiśni kieruje myśli ku niezliczonym możliwościom połączeń tego wyjątkowego smaku w daniach serwowanych na każdą okazję.

Wygląd

Gęsty wygląd, czysty i błyszczący, brązowy glęboki kolor.

Zapach

Intensywny, a zarazem delikatny, przyjemnie octowy z delikatną nutą drewna.

Smak

Smak słodko-kwaśny, doskonale zrównoważony, długi i przyjemny.

bio2020

 Gęstość: >1,33 Kwasowość: 6%

Pojemność: 125 ml

Skład:  ocet balsamiczny z Modeny BIO 99% ( moszcz winogronowy BIO, ocet winny BIO), moszcz winogronowy BIO.

Nie zawiera: barwników, konserwantów, alergenów oraz dodatkowych siarczyn ani zagęszczaczy.

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Ocet Jabłowy in Barrique (dojrzewający w dębowych beczkach)

Jedyny, otrzymywany przez tradycyjne metody produkcji octu balsamicznego: dzięki powolnej fermentacji najlepszej jakości soku z jabłek w dębowych beczkach przez 1 rok!

Metoda ta pozwala na uzyskanie pełnego produktu o charakterystycznym, silnym zapachu jabłek. Ocet posiada aksamitną, otulającą podniebienie teksturę oraz świeży, cierpki smak, który jednak nie przyćmiewa, a idealnie współgra ze swoim słodkim posmakiem. Dzięki temu jest to niezwykle wszechstronna przyprawa, pasująca do wielu rodzajów dań.

Wygląd

Ciemno bursztynowy, ciepły, przejrzysty

Zapach

Intensywny, przyjemnie octowy, wyczuwalne jabłko.

Smak

Słodko-kwaśny, okrągły, z nutami drewna, bogaty w taniny, owocowy, wyraźnie podkreślone jabłko.

ocet-balsamiczny-z-modeny-igp-duevittorie-gold

Gęstość:>1,2  Kwasowość: 5%

Pojemność: 250 ml., 500 ml.

 

Skład: 100% sok z jabłek (gatunek Marlene).

Nie zawiera: barwników, konserwantów, glutenu ani alergenów, posiada siarczany powstałe w wyniku fermentacji, nie są dodawane.

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

Nie pastoryzowany i nie filtrowany

Aceto di Vino Rosé

Ocet winny Rose`

Najbardziej niecodzienny i zaskakujący ocet winny. Jako jedyny otrzymywany z mieszanki czerwonych i białych winogron. Czerwonym zawdzięcza swój zaokrąglony smak, a białym nutę kwasowości. Posiada unikalny świeży, delikatny, owocowy smak, który dzięki niskiej kwasowości nie jest agresywny w odróżnieniu od innych octów z kategorii. Dodatkowo jego walory dopełnia cudowny, różowy kolor oraz przyjemny intensywny, octowy zapach.

Wygląd

Różowy, błyszczący

Zapach

Intensywny, przyjemny, octowy

Smak

Delikatny, octowy – pozostawia na długo przyjemny owocowy smak

Gęstość: >1.01 Kwasowość: 6,1%

Pojemność: 250 ml., 500 ml.

 

Skład: 100% wino.

Nie zawiera: barwników, konserwantów oraz glutenu

 

Temp. przechowywania: 0° - 30° C
Ważność: 5 lat

 

famiglia mniejsze

Ocet balsamiczny Famiglia IGP

Wyjątkowy, pełny i wyrazisty smak

Przyprawa o pełnym smaku, aksamitnej konsystencji i wyjątkowej wyrazistości zapakowana w elegancką, okrągłą buteleczkę. Uzyskana dzięki mistrzowskiemu połączeniu gotowanego moszczu z winogron Lambrusco di Sorbara oraz octu winnego będącego częściowym produktem octowej fermentacji winogron, który następnie dojrzewa w dębowych beczkach uwalniając swój wspaniały smak. Ocet Balsamiczny Due Vittorie Famiglia z Modeny tworzony jest z poszanowaniem dla przyrody i produktów pochodzenia naturalnego, ochroną dla tradycyjnych procesów produkcji oraz z pasją dla smaków Emilii.

Wygląd

Bardzo gęsty, czysty i błyszczący, brązowy głęboki kolor.

Zapach

Trwały, intensywny i delikatny, przyjemne ślady kwasowości i lekko zdrewniałe.

Smak

Smak słodko-kwaśny, doskonale zrównoważony, długi i przyjemny.

Gęstość: >1.35  Kwasowość: 6%

Pojemność: 250 ml.

Skład: Gotowany Moszcz winogronowy pochodzący z własnych winnic i selekcjonowanych przez województwo Emilia Romagna 95% i ocet winny 5% (Lambrusco di Sorbara DOC).

Nie zawiera: barwników, konserwantów, zagęszczaczy, alergenów, glutenu, ani dodatkowych siarczynów

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

ocet-balsamiczny-z-modeny-duevittorie-silver-250ml

Ocet balsamiczny z Modeny Silver IGP

Wyrafinowany klasyk dla zbilansowanego smaku – naturalny wybór do codziennego użytku.

Ocet balsamiczny SILVER o zbalansowanej proporcji smaku gorzkiego ze słodkim idealnie komponuje się zarówno z prostymi sałatkami, jak i wyrafinowanymi, wykwintnymi daniami.

Powstaje dzięki mistrzowskiemu połączeniu moszczu winogronowego z Emilia Romagna, poddanemu naturalnej fermentacji i powolnemu dojrzewaniu wraz z octem winnym. Wyróżnia się klasycznym smakiem oraz ulotnym, umiarkowanie cierpkim aromatem. Zbalansowane cierpkie nuty zadowalają wyrafinowane podniebienia  koneserów charakterystyczną, pikantną naturą. Nadaje charakteru nawet prostym potrawom, które momentalnie zostają okraszone aromatem oraz smakowitością wymyślnych potraw.

Wygląd

Korpusowy i błyszczący z ciemnobrązowym intensywnym kolorem.

Zapach

Intensywny zapach, charakteryzujący się zrównoważoną nutą kwaśności.

Smak

Smak słodko-kwaśny, przyjemna wyważona ostrość.

Gęstość: >1,24 Kwasowość: 6%

Pojemność:  250 ml.

Skład: Gotowany Moszcz winogronowy pochodzący z własnych winnic i selekcjonowanych przez województwo Emilia Romagna ( 55%) i ocet winny (45%) z Emilii Romagni.

Nie zawiera: barwników, konserwantów, alergenów, zagęszczaczy, glutenu, ani dodatkowych siarczyn.

Temp. przechowywania: 0 - 30 C°

Ważność: 5 lat

tradycyjny 12-letni

Tradycyjny ocet balsamiczny 12-letni DOP 

Tradycyjny ocet balsamiczny z historią. Powstały w Modenie, skąd pochodzą winoroślą z których jest produkowany. Posiada certyfikat DOP, co oznacza, iż jego nazwa pochodzenia jest chroniona.

Eksplodujące, bogactwo smaków, które na długo pozostaje na podniebieniu, zapraszając nas do ekspansji nowych nieznanych smaków, które bez wątpienia zachwycą największych koneserów.

Proces powstawania rozpoczyna się poprzez rozcieranie winogron oraz gotowanie ich na wolnym ogniu. W pierwszej fazie fermentacji muszą być filtrowane oraz przeniesione do kadzi, zanim cukier przekształci się w alkohol. Następnie tam kontynuuje się jego powolne gotowanie na małym ogniu do uzyskania pożądanego poziomu skoncentrowania. W następnej fazie uzyskany moszcz przekładany jest do wysokiej jakości ochłodzonych beczek drewnianych w kolejności: dębowe, orzechowe, wiśniowe, jesionowe oraz morwowe,  gdzie poprzez utlenianie transformuje się w ocet przez co beczki mają coraz mniejszą obojętność. Spędza w nich większość czasu w osamotnieniu, będąc raz na jakiś czas kontrolowany przez eksperta.  Przez wiele lat mikrobiotyki oraz enzymy łączą się wydobywając z niego to co najlepsze, osiągając wyjątkowy balans smakowy i zapachowy .

Wygląd

Brązowy ale pełny ciepłego światła.

Zapach

Charakterystyczny, intensywny.

Smak

Tradycyjny i niezrównany, słodycz i kwasowość w idealnej proporcji .

Gęstość: >1.24  Kwasowość: 4,5%

Pojemność: 100 ml.

Skład: Moszcz winogronowy 100%

Nie zawiera: konserwantów , zagęszczaczy ani glutenu.

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

Affinato extra vecchio - Copia

Tradycyjny ocet balsamiczny 25-letni DOP 

Tradycyjny ocet balsamiczny z historią. Powstały w Modenie, skąd pochodzą winoroślą z których jest produkowany. Posiada certyfikat DOP, co oznacza, iż jego nazwa pochodzenia jest chroniona.

Eksplodujące, bogactwo smaków, które na długo pozostaje na podniebieniu, zapraszając nas do ekspansji nowych nieznanych smaków, które bez wątpienia zachwycą największych koneserów.

Proces powstawania rozpoczyna się poprzez rozcieranie winogron oraz gotowanie ich na wolnym ogniu. W pierwszej fazie fermentacji muszą być filtrowane oraz przeniesione do kadzi, zanim cukier przekształci się w alkohol. Następnie tam kontynuuje się jego powolne gotowanie na małym ogniu do uzyskania pożądanego poziomu skoncentrowania. W następnej fazie uzyskany moszcz przekładany jest do wysokiej jakości ochłodzonych beczek drewnianych w kolejności: dębowe, orzechowe, wiśniowe, jesionowe oraz morwowe,  gdzie poprzez utlenianie transformuje się w ocet przez co beczki mają coraz mniejszą obojętność. Spędza w nich większość czasu w osamotnieniu, będąc raz na jakiś czas kontrolowany przez eksperta.  Przez wiele lat mikrobiotyki oraz enzymy łączą się wydobywając z niego to co najlepsze, osiągając wyjątkowy balans smakowy i zapachowy .

Wygląd

Brązowy ale pełny ciepłego światła.

Zapach

Charakterystyczny, intensywny.

Smak

Tradycyjny i niezrównany, słodycz i kwasowość w idealnej proporcji .

Gęstość: >1.33  Kwasowość: 4,5%

Pojemność: 100 ml.

Skład: Moszcz winogronowy 100%

Nie zawiera: konserwantów , zagęszczaczy ani glutenu.

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

Dolceto-z-octem-balsamicznym-z-Modeny-Due-Vittorie

Ocet Due Vittorie Dolceto 250ml

Ocet z białych winogron DOLCETO

Biały, słodki ocet w butelce o pojemności 250ml. Otrzymywany z białych winogron, uzyskiwany z mieszania aromatycznego i słodkiego moszczu z białych winogron oraz wyrafinowanego octu winnego z włoskich upraw.

Wygląd

Delikatny, jasny, białe złoto.

Zapach

Świeżość z bukietem kwiatów, okrągła słodycz, która równoważy delikatnie wyczuwalną kwasowość.

Smak

Kwiecisty, słodki i harmonijny.

Gęstość: >1,2  Kwasowość: 4%

Pojemność: 250 ml.

Skład: Skoncentrowany moszcz z białych winogron 60%, ocet winny, ocet balsamiczny z Modeny IGP 1% (gotowany moszcz winogronowy, ocet winny).

Nie zawiera: konserwantów , zagęszczaczy ani glutenu.

Temp. przechowywania: 0° - 30° C

Ważność: 5 lat

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OCTU BALSAMICZNEGO

  • W naturalny sposób działają przeciwko nadmiarowi cholesterolu oraz tłuszczu.
  • Aktywują proces produkcji enzymów utleniających kwasy tłuszczowe we krwi, przynosząc korzyści dla prawidłowego metabolizmu i ciśnienia.
  • Posiadają właściwości antybakteryjne i odkażające.
  • Uspokajają kaszel i aktywują układ odpornościowy.
  • Jest suplementem witamin A, B i C.
  • Na co dzień wspomaga trawienie i doskonale energetyzuje.

ZASTOSOWANIA OCTU BALSAMICZNEGO

  • Krwista wołowina
  • Ryby oraz owoce morza
  • Dojrzałe sery
  • Sałatki i sosy
  • Zupy
  • Owoce oraz lody
  • Marynaty

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OCTU JABŁKOWEGO

  • Posiada pektynę, która odpowiada za zmniejszenie aktywności enzymów, które rozkładają tłuszcze proste oraz skrobie, co przyczynia się do wolniejszego uwalniania glukozy we krwi skutkując zmniejszeniem ryzyka cukrzycy oraz insulinooporności .
  • Przyśpiesza przemianę materii i powoduje uczucie sytości, które wpływa na ilość spożywanego pożywienia.
  • Wspomaga proces oczyszczania organizmu z metali ciężkich co pomaga nam w zapobieganiu biegunką, powstawaniu kamieni żółciowych, miażdżycy oraz nowotworów.
  • Działa antybakteryjne, spożywając go oczyszczamy nasz układ pokarmowy oraz trawienny.
  • Stosowany jako okład czy tonik pomoże nam w zwalczeniu takich dolegliwości jak trądzik, egzema, grzybica paznokci.
  • Jest także doskonałym suplementem zapewniającym zdrowe i piękne włosy oraz pazkocie..

ZASTOSOWANIA OCTU JABŁKOWEGO

  • Sałatki
  • Sosy
  • Pasty kanapkowe
  • Koktajle
  • Marynaty rybne
  • Ostre sery Emmental, a także słodki Gruyère.
  • Placki ziemniaczane

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OCTU WINNEGO

  • Świetnie sprawdza się w diecie, dzięki zawartości kalorii przy jednoczesnym braku tłuszczu, przez co przyśpiesza metabolizm i hamuje apetyt.
  • Wspomaga trawienie, stymulując wydzielanie soków żołądkowych, jednocześnie zwiększając wchłanianie cennych minerałów zawartych w pożywieniu takich jak wapń i magnez.
  • Zawiera antyoksydant resweratrol, który spowalnia proces starzenia się przez hamowanie powstawania zmarszczek , przebarwień oraz plam starczych.
  • Posiada właściwości bakteriobójcze, które zawdzięcza zawartości kwasu octowego.
  • Przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi w organizmie.
  • Występują w nim także flawonoidy, które obniżają poziom cholesterolu we krwi, jednocześnie zmniejszając ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz chorób serca.

ZASTOSOWANIA OCTU WINNEGO

  • Sosy
  • Dressingi
  • Surówki oraz sałatki
  • Dojrzałe sery
  • Czerwone mięsa
  • Galaretki

Prowadzisz sklep, restaurację, kawiarnię, winiarnię lub inny punkt gastronomiczny?

Skontaktuj się z nami!

Oferujemy

  • import świeżych, naturalnych produktów
  • szybki i jasny kontakt z profesjonalnym doradztwem.
  • system wsparcia oraz optymalizacji sprzedaży
  • kontrolowany magazyn w Polsce
  • szybka dostawa kurierem DHL, na terenie całej Polski

Zaopatrzymy Cię w najlepszej jakości, oryginalne produkty prosto z Włoch !