Miłość od pierwszej !
Due Vittorie to kwintesencja rejonu Modeny, owoc pasji i zaangażowania Davide Maletti, modeńczyka z dziada pradziada, który postanowił wyprodukować ocet balsamiczny w pełnym poszanowaniu i z dbałością o tradycję ziemi z której pochodzi. W gospodarstwie otoczonym winnicami - z których pochodzą surowce, w miejscu gdzie kultywowana jest tradycja i praca na roli, połączono cenne dziedzictwo przeszłości z nowoczesnymi technologiami. Przedsiębiorstwo rolne Due Vittorie w swojej produkcji zwraca uwagę na autentyczność i jakość surowca, oferując tym samym produkty bez dodatków barwników i konserwantów, o naturalnym, bogatym smaku - niepowtarzalnym i wybornym.
Produkcja wyjątkowego octu wprowadzanego na rynek w ograniczonych ilościach odbywa się w oparciu o pilnie strzeżony przepis, a ciemna bursztynowa barwa, intensywny aromat oraz smak odpowiadają za idealną równowagę między słodyczą a kwasowością, gęstością a przejrzystością, tworząc wyjątkowy ocet balsamiczny, który sprawia, że każda potrawa nabiera doskonałości i jakości regionu z którego pochodzi.
Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.
Tradycyjny ocet balsamiczny 25-letni DOP
Tradycyjny ocet balsamiczny z historią. Powstały w Modenie, skąd pochodzą winoroślą z których jest produkowany. Posiada certyfikat DOP, co oznacza, iż jego nazwa pochodzenia jest chroniona.
Eksplodujące, bogactwo smaków, które na długo pozostaje na podniebieniu, zapraszając nas do ekspansji nowych nieznanych smaków, które bez wątpienia zachwycą największych koneserów.
Proces powstawania rozpoczyna się poprzez rozcieranie winogron oraz gotowanie ich na wolnym ogniu. W pierwszej fazie fermentacji muszą być filtrowane oraz przeniesione do kadzi, zanim cukier przekształci się w alkohol. Następnie tam kontynuuje się jego powolne gotowanie na małym ogniu do uzyskania pożądanego poziomu skoncentrowania. W następnej fazie uzyskany moszcz przekładany jest do wysokiej jakości ochłodzonych beczek drewnianych w kolejności: dębowe, orzechowe, wiśniowe, jesionowe oraz morwowe, gdzie poprzez utlenianie transformuje się w ocet przez co beczki mają coraz mniejszą obojętność. Spędza w nich większość czasu w osamotnieniu, będąc raz na jakiś czas kontrolowany przez eksperta. Przez wiele lat mikrobiotyki oraz enzymy łączą się wydobywając z niego to co najlepsze, osiągając wyjątkowy balans smakowy i zapachowy .
Wygląd
Brązowy ale pełny ciepłego światła.
Zapach
Charakterystyczny, intensywny.
Smak
Tradycyjny i niezrównany, słodycz i kwasowość w idealnej proporcji .
Gęstość: >1.33 Kwasowość: 4,5%
Pojemność: 100 ml.
Skład: Moszcz winogronowy 100%
Nie zawiera: konserwantów , zagęszczaczy ani glutenu.
Ocet Due Vittorie Dolceto 250ml
Ocet z białych winogron DOLCETO
Biały, słodki ocet w butelce o pojemności 250ml. Otrzymywany z białych winogron, uzyskiwany z mieszania aromatycznego i słodkiego moszczu z białych winogron oraz wyrafinowanego octu winnego z włoskich upraw.
Wygląd
Delikatny, jasny, białe złoto.
Zapach
Świeżość z bukietem kwiatów, okrągła słodycz, która równoważy delikatnie wyczuwalną kwasowość.
Smak
Kwiecisty, słodki i harmonijny.
Gęstość: >1,2 Kwasowość: 4%
Pojemność: 250 ml.
Skład: Skoncentrowany moszcz z białych winogron 60%, ocet winny, ocet balsamiczny z Modeny IGP 1% (gotowany moszcz winogronowy, ocet winny).
Nie zawiera: konserwantów , zagęszczaczy ani glutenu.
WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OCTU BALSAMICZNEGO
ZASTOSOWANIA OCTU BALSAMICZNEGO
WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OCTU WINNEGO
ZASTOSOWANIA OCTU WINNEGO