Grzegorz Bien (z programu Master Chef) sposób na wątróbkę
Zapraszamy na bardzo nietuzinkowy przepis z użyciem octu balsamicznego Due Vittorie GOLD. Dziękujemy Grzegorzu! Stopień trudności: wymagający Czas przygotowania 1h Składniki wątróbka, jabłko, bób, pop corn, sól, cebula, cytryna, oliwa, borówki, wino białe, pieprz, rozmaryn, tymianek, wiśniówka, masło, kwiaty jadalne, ocet GOLD Zapraszamy na seans!
Czytaj więcejKrem z białej czekolady z octem bals. Due Vittorie GOLD
Zaskocz rodzinę, prostym i wyśmienitym deserem ! Czas przygotowania: ok. 15 min Poziom trudności: łatwy Składniki: biała czekolada, gorzka czekolada, oliwa z oliwek – MORESCO 3 jajka, cukier, śmietanka, owoce leśne, ocet balsamiczny Gold. Białą czekoladę połamać na kawałki i włożyć do garnka. Powoli ją stopić na małym ogniu, aby jej nie przypalić. Do wciąż…
Czytaj więcejOliwa i octy do gastronomii – restauracje, catering i lokale
Teknafood to również dostawca oliwy, octu i kawy dla twojego lokalu! W naszej ofercie posiadamy większe formaty naszych produktów, na cele gastronomiczne. Wystarczy wysłać zapytanie przez formularz (na dole strony) a nasz przedstawiciel przedstawi odpowiednie formaty produktów dla waszego lokalu i ofertę cenową. Ocet balsamiczny, musi być gęsty… Gęsty ocet balsamiczny jest magicznym dodatkiem do…
Czytaj więcejLody o smaku kogel mogel z octem balsamicznym Due Vittorie – GOLD Truskawkowy
Prosty, słodki a zarazem orzeźwiający przepis na gorące letnie upały Stopień trudności: 1 Czas przygotowania20 min Składniki gorzka czekolada (np. Rizza 70% Ekwador) granat lody o smaku kogel mogel lub śmietana lub wanilia ocet balsamiczny GOLD-Truskawkowy Buon appetito!
Czytaj więcejProdukcja octu balsamicznego Due Vittorie
Produkt Due Vittorie o naturalnie gęstej konsystencji zawdzięczamy specjalnej produkcji, dokładnie monitorowanej na każdym jej etapie. Przedsiębiorstwo rolne Agricola Due Vittorie składa się z dwóch oddziałów: winnicy oraz fabryki octu. Uprawiane we własnych winnicach owoce winorośli Lambrusco di Sorbara (PDO) zostają wyciśnięte, a następnie poddane pierwszemu procesowi zagęszczania przez odparowywanie. W procesie tym, polegającym na podgrzewaniu wody, otrzymuje się…
Czytaj więcejJak wybrać dobrą oliwę?
Wyobraź sobie, że idziesz nabyć oliwę. Chcesz ją wykorzystywać zawsze i wszędzie oraz do wszystkiego. Jednak, czy wiesz czym powinieneś się kierować przy jej wyborze? I która będzie tą najlepszą? Oto kilka wskazówek. Dobra oliwa z oliwek – najważniejsze aspekty Najważniejszą cechą wyśmienitej oliwy jest jej kwasowość. Zarówno oliwa Camolio Moresco jak i Camolio…
Czytaj więcejOcet Balsamiczny. Jak odróżnić oryginał od podróbki. Czy warto kupować gęste octy balsamiczne?
Prawdziwy ocet pochodzi z Włoch. Najstarszy i najdroższy, produkowany w tradycyjny sposób ocet pochodzi z regiony Reggio Emilia. Znacznie tańszy, ale nie tracący co do swojego pierwowzoru jest ocet balsamiczny z Modeny (aceto balsamico di Modena). Tradycyjny ocet balsamiczny produkowany jest z gotowego moszczu winogronowego i rozlewany w formie zagęszczonego soku do drewnianych beczek i…
Czytaj więcej