Jak wybrać dobrą oliwę?

Wyobraź sobie, że idziesz nabyć oliwę. Chcesz ją wykorzystywać zawsze i wszędzie oraz do wszystkiego. Jednak, czy wiesz czym powinieneś się kierować przy jej wyborze? I która będzie tą najlepszą?

Oto kilka wskazówek.

Dobra oliwa z oliwek – najważniejsze aspekty

 

Najważniejszą cechą wyśmienitej oliwy jest jej kwasowość. Zarówno oliwa Camolio Moresco jak i Camolio Trionfo posiadają niską kwasowość a co za tym idzie – mnóstwo cennych składników odżywczych. Lekko pikantny smak jest istotą tych dwóch oliw.

 

 

Pochodzenie oliwy oraz miejsce jej produkcji również są kluczowe. Wszystkie elementy wytwarzania winny być w jednym miejscu, aby nie utraciła ważnych wartości odżywczych. Oczywiście dochodzi do tego przechowywanie oliwy zanim trafi w twoje ręce.

 

Sycylijska oliwa z oliwek

 

Oliwy Camolio Moresco i Camolio Trionfo są pozyskiwane w Sycylii u podnóża Etny. Zanim dotrą do ciebie są przechowywane tak aby promienie słoneczne bądź inne światło do nich nie docierało, więc wszystko co najważniejsze pozostaje w każdej z nich.

 

 

Wobec powyższych podczas wyboru tej jedynej oliwy warto poświęcić chwilę by przyjrzeć się jej ważnym walorom, które Camolio Moresco i Camolio Trionfo właśnie posiadają. Obie oliwy są jedyne w swoim rodzaju, dlatego serdecznie je polecam.