Krem z białej czekolady z octem bals. Due Vittorie GOLD

Zaskocz rodzinę, prostym i wyśmienitym deserem !

Czas przygotowania: ok. 15 min

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

Białą czekoladę połamać na kawałki i włożyć do garnka. Powoli ją stopić na małym ogniu, aby jej nie przypalić. Do wciąż ciepłej czekolady wlać, jednocześnie ją mieszając, oliwę z oliwek (polecamy sycylijską oliwę Moresco).

Następnie wbić całe jajka do osobnej miski i zmiksować mikserem. Podczas miksowania stopniowo dosypuj cukier do jajek i miksuj jajka tak długo, aż otrzymasz jednorodny krem.

W trzeciej misce należy spienić mikserem śmietanę, dodać ją do wcześniej otrzymanego kremu i wymieszać. Ostatnim etapem jest dodanie przygotowanej białej czekolady do kremu i ponowne wymieszanie, do otrzymania jednorodnego w kolorze i konsystencji pysznego kremu.

Po przelaniu go do pucharków, udekorować wiórami gorzkiej czekolady, wybranym owocem, np. polską porzeczką i octem balsamicznym Due Vittorie Gold.

Wrażenia smakowe gwarantowane! Buon appetito!