Oliwa i octy do gastronomii – restauracje, catering i lokale

Teknafood to również dostawca oliwy, octu i kawy dla twojego lokalu!

W naszej ofercie posiadamy większe formaty naszych produktów, na cele gastronomiczne.

Wystarczy wysłać zapytanie przez formularz (na dole strony) a nasz przedstawiciel przedstawi odpowiednie formaty produktów dla waszego lokalu i ofertę cenową.

MasterChef ITALIA i ocet balsamiczny Due Vittorie GOLD

Ocet balsamiczny, musi być gęsty…

Gęsty ocet balsamiczny jest magicznym dodatkiem do dań , który poprawia smaki i aromaty, nadając efekt dekoracyjny. Słodko-kwaśny ocet balsamiczny harmonijnie łączy się ze smakami potraw, poprawiając słodkość i kwasowość dań, tak aby były bardziej zbalansowane i nie przeważało jedno nad drugim.

Naturalnie gęsty ocet balsamiczny jest bardziej wydajny niż wodnisty ocet, wystarczy naprawdę parę kropel! Zaś krem balsamiczny to prawdziwe zło! Krem balsamiczny to nic innego jak cukier z dodatkiem trochę % octu balsamicznego, pełnego zagęszczaczy, barwników, konserwantów E.. E . i E..

Naturalnie gęsty ocet balsamiczny, jeżeli stosowany w sosach, marynatach, zupach: poprawia kwasowość i łagodzi ciężkie smaki, łącząc je.

Jeżeli stosowany na surowo w postaci np. paska dekoracyjnego, nadaje potrawie kontrastu słodko-kwaśnym akcentem, służącym do wzbogacenia różności smaków potrawy podkreślając jej walory. Dzięki temu podajemy różne kombinacje smakowe tymi samymi składnikami, które połączone ze sobą kreują niezapomniane doświadczenia smakowe.

Kubki smakowe tego nie zapominają …a klient na pewno wróci 😊

Dobra oliwa to podstawa…

Wyśmienita a zarazem delikatna oliwa połączy smaki i akcenty waszych potraw, bez ich maskowania. Jakość oliwy w daniach jest jednym z najistotniejszych elementów włoskiej kuchni, ponieważ to właśnie ona zadecyduje o jakości posmaków waszej potrawy. Jeżeli oliwa jest gorzka i kwaskowata, wszystko przełoży się na smak potrawy,  który będzie nie przyjemny i pozostawi posmak nie dobrej oliwy. Oliwa wysokiej jakości, z dobrych gatunków oliwek, spowoduje że wasza potrawa nabierze przyjemnego bukietu smaku, w którym łączą się harmonijne akcenty różnych składników w przepyszną wspólną całość!

Oliwa to ten składnik , dzięki którym klienci docenią walory smakowe waszej potrawy, nie wiedząc dlaczego aż tak im smakowało

Oliwy Camolio od 1856r.

Kawa jak we Włoszech…

Ile razy spotkaliście się z wyrazem „we Włoszech kawa smakuje lepiej… „ coś w tym jest! Przede wszystkim klimat w dużej mierze temu odpowiada zatem tajemnicą smaku włoskich kaw jest, uwaga, uwaga: Robusta! Tym mniejsza zawartość Arabica tym kawa będzie smakowała bardziej po „włosku”. Dobra jakościowo Robusta jest głównym elementem dobrej kawy, to ona nadaje pełnie smaku, aksamitną a zarazem gęstą crème jak również moc kawy, zależy od niej. Arabica służy by nadać aromatu i zapachu dlatego używa się jej w mniejszych procentach w stosunku do Robusty.

Nasza kawa w mieszance BAR, czyli po włosku kawiarnia, jest podstawową mieszanką lokali gastronomicznych. Charakteryzuje się równowagą między smakiem i aromatem, pozostawiając czekoladowy posmak (zawdzięczamy naszej Robusty z Indii południowych) dlatego że mieszanka BAR składa się z 50% Robusty i 50% Arabica.

Zatem wiemy jak bardzo ważne jest przyzwyczajenie do kawy, dlatego oferujemy również łagodniejszą mieszankę SOAVE , bardziej aromatyczna i słodszą.    

Razem z kawą i ustawieniem ekspresu , oferujemy filiżanki SERMEO, ubiór dla baristów i dyspenser na serwetki by Sermeo espresso.

Sermeo espresso od 1978r.