Oliwa z oliwek prosto z tłoczni gospodarstwa Camolio

Oliwa z oliwek zebranych u podnóży Etny

Producent Camolio  wytwarza oliwę najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii, są to oliwki gatunku Nocellara  Etna, monocultivar ( jednogatunkowe), występujące tylko w tym rejonie. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h, nie są filtrowane, tylko poddawane procesowi dekantacji (2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. Z każdych 100 kilogramów oliwek uzyskiwane jest średnio 12 do 16 litrów oliwy z oliwek.

Cennik hurtowy udostępnimy po wcześniejszym kontakcie mailowym lub telefonicznym.

oliwa-moresco-w-butelce

Oliwa Camolio Moresco - wyrazista

Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy…

  • Rodzaj oliwy: Extra Vergine monocultivar (jednogatunkowa)
  • Zbiór: W pierwszej połowie listopada, tłoczona od zbioru ręcznego w ciągu 24h
  • Charakterystyka: Lekko pikantna, niefiltrowana
  • Gatunek oliwek: Nocellara Enea – 95%, Moresca – 5%
  • Wysokość zbioru: 400 -700 m.n.p.m.
  • Kwasowość: od 0,2% - niska (w zależności od sezonu)
  • Gęstość: średnia
  • Zapach: przyjemny aromat świeżych ziół z nutami zielonych jabłek i migdałów

Zastosowanie oliwy Moresco:

Najlepiej na surowo. Zalecana do delikatnych dań, w których nie chce się maskować smaku potraw. Na oliwie można smażyć do 210 °C.

fish (1)

ryby

diet (1)

warzywa

chicken-leg 1

białe mięsa

salad

sałatka

Oliwa Camolio Trionfo – intensywna

Ta esencja to najlepsze co jest możliwe do uzyskania z oliwek, dla prawdziwych koneserów poszukujących wykwintności smaku i niepowtarzalnych doznań.

  • Rodzaj oliwy: Extra Vergine monocultivar (jednogatunkowa)
  • Zbiór: W drugiej połowie października, tłoczona od zbioru ręcznego w ciągu 24h
  • Charakterystyka: Lekko pikantna, niefiltrowana
  • Gatunek oliwek: Nocellara Enea – 95%, Moresca – 5%
  • Wysokość zbioru: 400 -700 m.n.p.m.
  • Kwasowość: od 0,15% - bardzo niska (w zależności od sezonu)
  • Gęstość: średnio - wysoka
  • Zapach: przyjemny aromat świeżych ziół i warzyw, z przyjemnym posmakiem pomidorów i nutą karczocha.
oliwa-trionfo-w-butelce (3)

Zastosowanie oliwy Trionfo:

Tylko na surowo, najlepiej do dań, w których chce się podkreślić smak i zapach.

tomato-sauce

dania na bazie sosów pomidorowych

salad

sałatka

pizza

pizza

bruschetta

bruschetta

Rodzinna tradycja kultywowana przez kolejne pokolenia i wieloletnie doświadczenie zdobyte w produkcji oliwy z oliwek, to najlepsza gwarancja dla konsumenta.

Właściwości zdrowotne naszej oliwy :

  • Niefiltrowana oliwa jest doskonałym partnerem w walce z cholesterolem, dzięki zawartości polifenoli oraz przeciwutleniaczy.
  • Osad: jest gwarancją naturalności oliwy, mała ilość osadu wskazuje na to, że oliwa jest niefiltrowana i świeża.
  • Pomaga w przyswajaniu substancji odżywczych, w szczególności witamin oraz błonnika.
  • Uodparnia żołądek w procesie trawienia.
  • Wzmacnia układ odpornościowy, dzięki witaminom A,D i K.
  • Zawiera dużą ilość witaminy E (około 20mg/100g), niezbędną do prawidłowego funkcjonowania serca.
  • Przeciwdziała chorobom nowotworowym czy nadciśnieniu.
  • Witamina E ma również efekt pielęgnujący i odżywczy dla skóry.

Prowadzisz sklep, restaurację, kawiarnię, winiarnię lub inny punkt gastronomiczny?

Skontaktuj się z nami!

Oferujemy

  • import świeżych, naturalnych produktów
  • szybki i jasny kontakt z profesjonalnym doradztwem.
  • system wsparcia oraz optymalizacji sprzedaży
  • kontrolowany magazyn w Polsce
  • szybka dostawa kurierem DHL, na terenie całej Polski

Zaopatrzymy Cię w najlepszej jakości, oryginalne produkty prosto z Włoch !